'Droge' activiteiten Paula Kooperdagen op Southbeach

10-06-2019 Sport Redactie

Foto: Vrienden van Zwembad Zuid

SCHIEDAM - Zwemmen blijft een programmaonderdeel van Southbeach 2019. Dit hebben de organisatie van Southbeach, Optisport Zwembad Zuid en de Vrienden van Zwembad Zuid onlangs afgesproken.

Vorig jaar zijn de organisaties van de Paula Kooperdagen en Southbeach samen gaan werken omdat hun activiteiten in de eerste week van juli vielen en dicht bij elkaar lagen. De Paula Kooperdagen zijn ontstaan als sport- & speldag voor de jeugd, ter herinnering aan Paula Kooper die veel voor Zwembad Zuid heeft betekend. "Paula Kooper zal op een andere wijze in herinnering gebracht worden, tijdens een van de dagen", aldus de initiatiefnemers. Soutbeach is het sportieve evenement dat sinds enkele jaren op de Maasboulevard wordt gehouden en dat een stimulans wil zijn in sportief bewegen van de Schiedammers.

De buitenruimte van Zwembad Zuid is wegens werkzaamheden niet beschikbaar. De dans-, spring- en beweegactiviteiten worden daarom ondergebracht op de Maasboulevard, zo legt het bericht van de vriendenstichting uit. "De zwemactiviteiten blijven gewoon in Zwembad Zuid plaatsvinden. Voor de scholen die hiervoor inschrijven wordt een speciaal programma samengesteld. Het gaat hier om wat kleinere groepen per keer." Dit jaar wordt ook samengewerkt met de Schiedamse Reddingsbrigade (SRB), net als vorig jaar.Gerelateerd