Zijdeveld in 'Verhaal van Schiedam'; Van der Horst bevraagt

03-03-2022 Politiek Redactie

Chris Zijdeveld tijdens een lezing in China


SCHIEDAM - Historicus en columnist Han van der Horst ondervraagt zaterdag oud-wethouder Chris Zijdeveld in de serie 'Het verhaal van Schiedam’. De Historische Vereniging Schiedam pakt met deze bijeenkomst de serie weer op na de Coronasluiting.

Zijdeveld zal vertellen over twintig jaar wethouderschap in Schiedam. “Het is lang genoeg geleden om wat tipjes van de sluier op te lichten. Een eerlijke geschiedschrijving heeft ook recht op de minder zichtbare kanten”, stelt de inmiddels 77-jarige, nog steeds actieve Schiedammer. Van der Horst zal Zijdeveld daarop nog enkele 'prangende vragen' stellen. Ook voor het publiek is er ruimte voor het stellen van vragen.

Chris Zijdeveld was van 1974 tot 1994 wethouder van Schiedam voor de PvdA. Zijn wethouderschap ging niet zonder slag of stoot. Zijn visie op stadsontwikkeling en stadsvernieuwing kende mede- én tegenstanders. Daarna richtte hij zich met zijn adviesbureau op duurzame ontwikkeling. Sinds kort is hij voorzitter van de wijk- en bewonersvereniging Tuindorp. 

De lezing plus interview wordt gehouden in de grote zaal van het Wennekerpand, aanvang een uur.Gerelateerd