Wethouder Fahid Minhas dient ontslag in

18-03-2021 Politiek Redactie

SCHIEDAM – Het zat er al aan te komen maar nu is het officieel: Fahid Minhas heeft zijn ontslag ingediend als VVD-wethouder van Schiedam. Minhas verwacht, naar aanleiding van de voorlopige uitslag van de verkiezingen, gekozen te zijn als lid van de Tweede Kamer.

“Met de installatie van de nieuwe Tweede Kamer op 31 maart aanstaande in het vooruitzicht, dien ik hierbij mijn ontslag in als wethouder van onze mooie gemeente met ingang van de datum waarop ik word geïnstalleerd als Tweede Kamerlid”, schrijft Minhas in zijn ontslagbrief aan burgmeester Lamers.

Collegialiteit

“Ongeveer drie jaar geleden trad ik met veel plezier aan als wethouder van de stad waarin ik ben opgegroeid en waarmee ik een bijzondere band heb opgebouwd”,, meldt Minhas verder. “Het wethouderschap is een fantastische baan, maar ook een die ik nooit had kunnen doen zonder het team aan professionals om mij heen. Ik ga vooral de collegialiteit in het college, de samenwerking met de ambtelijke organisatie, de interactie met de Schiedammers en het samenspel met de gemeenteraad ontzettend missen.”

Opvolger

Een opvolger voor Fahid Minhas staat al klaar. Antoinette Laan verlaat het Binnenhof om als wethouder in Schiedam aan de slag te gaan.Gerelateerd