Volt begint inzameling voor vluchtelingen Calais

08-02-2021 Politiek Redactie

Spullen ophalen in Rotterdam; links Sipke Dijkshoorn; foto's: Volt

 
SCHIEDAM - Volt, de Europese politieke beweging die bij de verkiezingen in maart probeert voor het eerst een of meer zetels in de Tweede Kamer te verwerven, zamelt spullen in voor de vluchtelingen die zijn gestrand bij Calais, aan de Franse kant van het Kanaal.

Volt verzamelt onder de noemer 'Europe Cares’ in heel Europa spullen in voor vluchtelingen die onder barre omstandigheden moeten zien te overleven, met deze keer dus speciale aandacht voor de vluchtelingen in Calais, zo legt de Schiedamse pr-medewerker Sipke Dijkshoorn uit. "We zijn onder meer op zoek naar slaapzakken, dekens en winterkleding die zijn uit te delen aan de vluchtelingen." Alle hulp bij de actie is welkom. "We hopen dat veel mensen gehoor zullen geven aan de oproep om spullen in te zamelen voor deze actie."

Volt begon het initiatief vorige week en wil tot eind deze maand doorgaan met het bij elkaar halen van artikelen. "Dit betekent dat Schiedammers die bruikbare spullen hebben liggen en mee willen helpen kunnen doneren aan Volt tot en met 28 februari." Dit kan door contact op te nemen met Gwenaëlle Boyaval, E: gwenaelle.boyaval@volteuropa.org of Dijkshoorn, E: sipke.dijkshoorn@volteuropa.org. Zij komen de spullen dan op dag en tijd die past ophalen.

Volt is de actie gestart omdat het niet 'lijdzaam wil toekijken hoe vluchtelingen in heel Europa aan hun lot worden overgelaten'. "Met deze actie wil Volt vluchtelingen helpen door deze moeilijke tijden heen te komen en aandacht creëren voor de slechte situatie waarin vluchtelingen in heel Europa in deze toch al moeilijke tijd moeten zien te overleven", aldus Dijkshoorn.Gerelateerd