Categorieën

Service

Verkiezingen zonder Leefbaar Schiedam

Verkiezingen zonder Leefbaar Schiedam
Politiek

Verkiezingen zonder Leefbaar Schiedam

  • Redactie
  • 26-09-2017
  • Politiek
Verkiezingen zonder Leefbaar Schiedam
SCHIEDAM - Leefbaar Schiedam doet niet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Het bestuur van de lokale partij heeft dit vandaag bekendgemaakt. Volgens de partij is het aankomende politieke klimaat, dat volgens hen sterk gaat wijzigen, en het ontbreken van idealisten als goede opvolgers, de voornaamste reden om af te zien van deelname.

Fractievoorzitter Gerrie de Bel heeft gemeld dat zij zich niet verkiesbaar zal stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenteraadslid Arie Villerius heeft aangegeven nog wel over voldoende ambitie te beschikken voor een volgende periode. Hij zal een eigen lijst oprichten of zich aansluiten bij een andere partij.

Leefbaar Schiedam maakte in 2002 zijn entree in de Schiedamse politiek. De partij boekte toen direct zijn grootste succes en kwam met 7 zetels in de gemeenteraad. Momenteel heeft Leefbaar Schiedam 3 zetels in de raad. Leefbaar Schiedam is de tweede lokale partij die bekend maakt niet mee te zullen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Afgelopen zomer maakte Gemeente Belangen Schiedam al bekend niet deel te zullen nemen aan de verkiezingen in 2018.