Veel respons op handtekeningenactie

11-12-2018 Politiek Redactie

Foto: Manifestgroep

 
SCHIEDAM - De organisatoren van de handtekeningenactie voor het kinderpardon en het stoppen van de vluchtelingencrisis op de Griekse eilanden zijn tevreden over het verloop gisteren, op de Dag van de Rechten van de Mens. De Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen kon 219 handtekeningen in ontvangst nemen voor beide petities.

De groep stond - met tent - twee uur op het Stationsplein en sprak door forensen en andere passanten aan om hun steun uit te spreken aan beide petities. "Een groot deel van het aangesproken publiek was direct bereid zijn naam en handtekening toe te voegen aan de acties voor een betere kinderpardonregeling en voor de actie van Amnesty International om duizend mensen uit de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden naar Nederland te halen. Volgens de groep kwamen ook de nodige mensen speciaal voor de handtekeningenactie langs. "Ook vertegenwoordigers van verschillende Schiedamse politieke partijen kwamen hun handtekening op de petities zetten."

Bijzonder was volgens de manifestgroep de aanwezigheid van veel nieuwe Schiedammers, gevlucht uit oorlogslanden, die hun steun kwamen betuigen. Aan tafel werden ondertekenaars getrakteerd op een warme, verse vegetarische wortelsoep. De performers André en Servet van stichting '4 Sweet Social' verzorgden korte optredens gedurende de actie. "Aan het eind van de middag werd de actie afgesloten met het afgeven van een grote pan wortelsoep bij scholengemeenschap Schravelant, waar een schrijfactie voor Amnesty International gaande was.

 

Gerelateerd