Van Sliedregt lijsttrekker D66, nieuwe gezichten op 3 en 4

04-12-2021 Politiek Redactie

De D66-fractie in mei 2018: Arjen Kuin en Jarle Lourens, links, keren niet terug in de raad; John van Sliedregt en Anouschka Biekman logischerwijs wel


SCHIEDAM - John van Sliedregt gaat de lijst van D66 trekken op 16 maart. De huidige fractievoorzitter staat nummer 1 op de kandidatenlijst die D66 Schiedam vandaag bekendmaakt.

Anouschka Biekman staat tweede op de lijst, gevolgd door twee nieuwkomers op de plaatsen drie en vier. Dat zijn Marjolijn Keverling en Koen van Baekel. Dan volgt huidig raadsopvolger Zülfikar Güler en Diane Reijnhout, die in de periode 2014-2018 al enige tijd raadslid was, staat zesde.

Volgens Van Sliedregt staat de lijst borg voor 'een mix zien van ervaring, talent, diversiteit en verschillende kennisgebieden'. Met de fractie die deze lijst na de verkiezingen oplevert - D66 telt nu in Schiedam vier raadsleden - denkt hij goede zaken te kunnen doen om te werken aan 'een nog mooier en eerlijker Schiedam, waarin de woningmarkt evenwichtig is, waar goede scholing en gezond opgroeien regel zijn, waar het niet uitmaakt waar jouw wieg heeft gestaan en waar we de stad klaar maken voor de komende generaties Schiedammers'.

De stoppende politici Jarle Lourens, Arjen Kuin en Marcel Houtkamp fungeren als lijstduwers op de plaatsen zeventien, achttien en negentien.Gerelateerd