Categorieën

Service

Trots op de Schiedammers

Trots op de Schiedammers
Politiek

Trots op de Schiedammers

  • Redactie
  • 15-06-2020
  • Politiek

SCHIEDAM - Karin de Vries, raadslid namens het AOV, had een idee: een dank-je-wel, een boodschap van de Schiedamse volksvertegenwoordigers aan de stad. En dit is het geworden...

"Aan het begin van de crisis zagen wij van het AOV hoeveel mensen in Schiedam hun best deden op allerlei gebieden, zoals de zorg voor elkaar, buurtinitiatieven zoals 'balkon in beweging', het onderwijs, hulp via het Rode Kruis etcetera", vertelt De Vries over hoe het bij haar begon te borrelen. "Omdat wij graag onze bewondering voor deze mensen wilden tonen, heb ik contact opgenomen met de griffie om te kijken wat we namens de gehele raad zouden kunnen doen om deze mensen een hart onder de riem te steken."

De Vries deed het voorstel om met behulp van foto's 'van elke fractie op een mooie plek in Schiedam' een boodschap over te brengen waarin we onze bewondering voor de Schiedammers uitspreken. "Dit werd unaniem enthousiast ontvangen. Alle fracties wilden graag meedoen. En wat is mooier dan het samen te doen!"

"We hebben er voor gekozen het filmpje vlak voor de eerste digitale raadsvergadering viraal laten gaan. Aan de burgemeester als (de) voorzitter van de raadsvergadering hebben we gevraagd de zin af te sluiten, hetgeen hij dan ook met een echt Schiedams hart doet!"