Sun van Dijk haalt banden met Groen Links aan, vice versa

19-08-2020 Politiek Redactie

Foto: Groen Links


SCHIEDAM - Raadslid Sun van Dijk gaat meedraaien in de fractie van Groen Links in de Schiedamse raad.

Dat is een gevolg van recent overleg. Van Dijk en Groen Links besloten daarin 'de samenwerking te intensiveren'. Van Dijk, sinds 2018 op eigen titel in de raad na haar breuk met de SP, meldde zich aan als lid van Groen Links.

Volgens Van Dijk is Groen Links 'de partij die staat voor duurzame, sociale en menselijke politiek'. "Daar zet ik mij graag voor in. (..) Samenwerken zal onze inzet voor een mooier Schiedam versterken”.

De twee fracties (Van Dijk en Groen Links) werken, samen met die van Progressief Schiedam, al langer samen in de gemeenteraad. Bijvoorbeeld door namens elkaar te spreken in vergaderingen. Daarin gaan ze nu een stap verder: de vier raadsleden verdelen de portefeuilles onderling, fractievergaderingen worden gezamenlijk gehouden en er zal, behoudens gevallen waarin persoonlijke principiële bezwaren spelen, gezamenlijk worden gestemd, aldus de aankondiging van de aangehaalde banden. "Dat betekent ook dat Sun van Dijk de afspraken die Groen Links Schiedam met andere partijen heeft gemaakt in het coalitieakkoord ‘Bouwen met Nieuwe Energie’ steunt en binnen haar portefeuilles op die onderwerpen namens Groen Links het woord zal voeren (en vice versa). De samenwerking met Progressief Schiedam blijft als vanouds."

Fractievoorzitter René Karens van Groen Linkst stelt dat hij Van Dijk goed vindt passen bij zijn partij en fractie. "Wij kijken uit naar een nog intensievere samenwerking in de gemeenteraad met elkaar. Wij hadden het liefst Sun verwelkomd als volledig lid van de fractie, maar dat zou ingaan tegen de afspraken binnen Groen Links over het meenemen van zetels die voor andere partijen zijn gekozen. Ik ben blij dat Sun, in overleg met de partij en ons, de samenwerking in deze vorm wil aangaan zodat we zoveel mogelijk kunnen gaan werken als één fractie. Dit helpt ons om ons nog beter in te zetten voor een socialer en groener Schiedam.”Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date