Categorieën

Service

SP Vlaardingen bezorgd over weg naar sportdak

SP Vlaardingen bezorgd over weg naar sportdak
Sport

SP Vlaardingen bezorgd over weg naar sportdak

  • Redactie
  • 31-08-2016
  • Sport
SP Vlaardingen bezorgd over weg naar sportdak

Foto: Ardito

VLAARDINGEN – De SP in Vlaardingen is bezorgd over de Schiedamse plannen om alsnog in te zetten op een tweede ontsluitingsweg naar Sportpark Willem Alexander op de A4. Het wil van het college duidelijkheid over de gang van zaken.

De socialisten zeggen zich zorgen te maken over het voornemen een weg aan te leggen vanaf de Zwanensingel, langs de snelweg naar het sportdak. "Zowel de Vlaardingse gemeenteraad als het Vlaardingse college heeft zich hier duidelijk over uitgesproken. In oktober van het vorig jaar heeft het college haar steun uitgesproken aan de bewoners in de Holy om niet in te stemmen met een extra ontsluitingsroute voor het sportpark, om bewoners geen extra overlast te bezorgen.’’

De partij wil van de Vlaardingse burgemeester en wethouders weten hoe zij omgaan met de Schiedamse wens om het sportpark alsnog te ontsluiten via de Vlaardingse kant van de snelweg. "Staat het college nog altijd achter het standpunt van oktober 2015? Dat het de Vlaardingse bewoners steunt en geen extra ontsluitingsroute voor autoverkeer wil die tot overlast van bewoners zal gaan leiden.’’ In schriftelijke vragen wil de fractie van B&W weten of het nog steeds vindt dat ook de parkeergelegenheid - 'onder het luifel' - aan Vlaardingse kant ongewenst is.

In Vlaardingen bestonden plannen om de kruising Zwanensingel / Zwaluwenlaan om te bouwen tot een rotonde. Door geldgebrek is daar van afgezien. "Bent u in geval van een extra ontsluiting van het sportpark voornemens deze rotonde alsnog aan te leggen, en zo ja, is Schiedam als veroorzaker van de extra verkeersdrukte bereid de kosten daarvan te betalen?"