SLV met Silva en Vleer naar verkiezingen

15-01-2022 Politiek Redactie

Lijsttrekker Eddy Silva; beeld: SLV


SCHIEDAM - Eddy Silva zal de lijsttrekker zijn namens Sociaal Liberaal Verbond (SLV) tijdens de campagne voor de Schiedamse gemeenteraadsverkiezingen. Anoeska Vleer staat tweede op de lijst.

Silva volgt René Janssen op die de partij leidde bij de vorige verkiezingen; hij trekt zich terug uit de lokale politiek. SLV wist tijdens de laatste raadsverkiezingen in 2018 één zetel te behalen. Dat gebeurde met een lijst met achter Janssen de namen van Daniëlle Hollander, Arie van Wingerden,  Alwine van Winsen en Serkan Kilickaya. Silva was de afgelopen vier jaar fractieondersteuner voor de partij.

Het Sociaal Liberaal Verbond stelt als doel te hebben 'verandering te brengen in de dynamiek van de samenleving in Schiedam'. Eddy Silva wil de stad zien groeien 'op alle vlakken waar de afgelopen twaalf jaar op is ingeleverd'. ”In Schiedam zie ik een stad die wil, die kan, maar het niet doet", aldus Silva. ”We hebben in de afgelopen vier jaar met verbazing gekeken naar een gemeentebestuur dat vooral met zichzelf bezig is."

SLV organiseert op 6 februari een 'maak je wijk schoon-wandel-evenement' in Nieuwland.Gerelateerd