Schiedam wil Yets onderdak bieden

11-12-2018 Politiek Redactie

In september kwam koningin Maxima op bezoek bij Yets, in de Margriethal; er werd verteld en uitgewisseld in kantoorruimte bij de Margriethal - wordt dit de toekomstige werkruimte van Yets?


SCHIEDAM - De Margriethal is een optie als nieuw onderkomen voor Yets Foundation. De gemeente Schiedam spant zich in om deze organisatie aan nieuwe huisvesting in de stad te helpen.


Yets dreigt zijn onderkomen aan de Galgkade in Vlaardingen te verliezen, zo haalde Dogukan Ergin in de raadsvergadering vanavond berichten dienaangaand aan (zie hier). Het Denk-raadslid vroeg het college welke acties dit onderneemt om Yets zijn werk te kunnen laten doen. Yets is in Schiedam begonnen en heeft nadien zijn werkterrein uitgebreid naar Vlaardingen.

Wethouder Fahid Minhas antwoordde dat B&W 'zeker probeert te helpen' bij het vinden van nieuwe huisvestiging voor Yets Foundation. Er was de afgelopen week al contact met de organisatie die jongeren een structuur biedt door middel van sport en huiswerkbegeleiding, over hun huisvestingsbehoefte. De vastgoedmakelaar van de gemeente is met dat wensenlijstje aan het werk gezet, om te kijken naar de mogelijkheden binnen het gemeentelijk vastgoed.

Maar de gemeente kijkt ook binnen zijn netwerk naar de mogelijkheden, aldus Minhas. Dan gaat het dus niet om gemeentelijke panden, maar bijvoorbeeld om panden beheert door een partij als Optisport, ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de Margriethal. "Dat idee wordt serieus opgepakt", aldus Minhas, sprekend over de mogelijkheden om de eerste verdieping van de Margriethal, boven de douche- en kleedruimtes, beschikbaar te stellen aan Yets. Dat zou een mooie combinatie van sportgelegenheid en werkruimtes/kantoorruimte opleveren. Een huuraanbod aan Yets zal gaan 'tegen maatschappelijk tarief', aldus Minhas.

Binnenkort staat ook overleg met de gemeente Vlaardingen gepland, aldus de wethouder. "Want ook Vlaardingen wil Yets niet kwijt." We voeren het gesprek met Yets gezamenlijk, aldus de wethouder.Gerelateerd