Schiedam moet meer promotie maken voor de stad

07-11-2017 Politiek Redactie

Radboud Sinnecker roept in G1000-verband op reizigers op het stations te vertellen over de schoonheid van Schiedam; beeld: Stadsomroep Schiedam

SCHIEDAM – Promotie voor Schiedam, de stad op de kaart zetten, bezoekers verleiden om de weg naar de binnenstad te vinden en ze daar met plezier te laten vertoeven. Dat lijkt het centrale thema voor de raadsfracties tijdens de behandeling van de begroting 2018.

SP-er Theo Wijmans stelt voor dat Schiedam bij de RET aan gaat dringen om behalve de Rotterdamse musea of ziekenhuizen ook te vragen de Schiedamse bij het bereiken aan de betreffende halte aan te kondigen.

Catelijne de Groot van het AOV vindt het niet te verkroppen dat dagelijks zo veel auto's over de A4 en A20 langs Schiedam rijden, maar nooit de uitritten naar de stad nemen. “Weten ze dat Schiedam hier is en veel te bieden heeft?” Zij steunt daarom een VVD-motie waarin de liberalen vragen om promotieborden. “In Rotterdam zie je dergelijke borden voor Delfshaven staan, in Schiedam zie je ze niet voor de binnenstad”, aldus woordvoerder Onno Spek. De motie draagt het college op de entree van Schiedam zichtbaar te maken en de mogelijkheden van promotieborden te onderzoeken. Hij krijgt daarbij nu al steun van CDA, SP, Leefbaar Schiedam en zoals gezegd het AOV.

Zo krijgt zou het zo maar kunnen gebeuren dat het idee van de G1000-werkgroep, die 'stadspoorten' wil plaatsen rond de stad waarop niet alleen mensen van buiten de stad, maar ook Schiedammers de geneugten van de stad voorgeschoteld krijgen, snel resultaat krijgt. De G1000-vrijwilliger Radboud Sinnecker stelde onlangs voor zo'n 'poort' te plaatsen op het nu nog saaie en grijze station Schiedam Centrum. Om passanten te verleiden tijd in de stad door te brengen en Schiedammers met grote regelmaat te confronteren met alles waar de stad trots op is.Gerelateerd