Categorieën

Service

PvdA maakt zich druk om Argos Mobiel

PvdA maakt zich druk om Argos Mobiel
Politiek

PvdA maakt zich druk om Argos Mobiel

  • Redactie
  • 23-12-2017
  • Politiek
PvdA maakt zich druk om Argos Mobiel
SCHIEDAM - De Schiedamse PvdA maakt zich druk om de toekomst van de Argos Mobiel. Petra Zwang is met name bezorgd dat de besparing op het stoppen ervan de kosten van de Regiotaxi zal verhogen en zal maken dat mensen moeilijker de deur uitkomen.

Volgens de socialisten is Argos Mobiel een 'enorm succes'. "Tegen een geringe vergoeding kunnen Schiedammers gebruikmaken van de Argos Mobiel. In combinatie met het gratis OV voor minima is het een manier om inwoners actief deel te laten nemen aan de samenleving, en dat is weer goed om eenzaamheid te bestrijden en om mensen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren." Zwang vraagt het college om onderbouwing van die indruk, voor wat betreft aantallen gebruikers en ritten.

De PvdA in Schiedam vermoedt dat met de Argos Mobiel ook wordt bespaard op kosten voor de Regiotaxi. Ze vraagt daarom B&W om 'een grove schatting van de kosten (voor de gemeente) indien alle reizigers/ritten met Argos Mobiel overgenomen zouden moeten worden door de Regiotaxi'.

Schiedammers wil deze alternatieve vervoerswijze niet missen, zo is de stellige indruk van de PvdA. Daarom wil de fractie ook graag weten 'met welk bedrag voortzetting van Argos Mobiel voor Schiedam' kan worden gerealiseerd. De rekening daarvan kan echter niet voor rekening van de gebruikers komen, stelt de fractie. Die verwacht niet dat de gemeente Vlaardingen, partner van Schiedam in het project met de bijzondere karretjes, bereid zal zijn extra geld uit te trekken voor voortzetting. Daarom willen de socialisten weten welke andere financieringsbronnen het college ziet om de Argos Mobiel te continueren.