Progressief Schiedam grijpt kansen op dierenwelzijn

19-03-2018 Politiek Advertentie


ADVERTENTIE -  Wij van Progressief Schiedam stelden in september de Diervriendelijke Zeven op: zeven kansen voor diervriendelijk beleid die voor de stad het verschil kunnen maken. Deze hebben we niet aangeboden aan de lokale Schiedamse politieke partijen.

We hebben alle programma’s doorgenomen en gekeken welke partijen ook kansen hebben gezien. Vrijwel geen van de partijen heeft de uitdaging aangenomen om met een ambitieuzere doelstelling te komen in haar partijprogramma. Wel zien we de zeven kansen in verschillende vormen terugkomen in de programma’s. Op basis hiervan kunnen we als Progressief Schiedam het stemadvies Progressief Schiedam afgeven, als je wilt dat Schiedam vooruitgang boekt op dierenwelzijn.

Daar waar de meeste partijen geen melding maken van dierenwelzijn, durft Progressief Schiedam net een stapje verder te gaan met een uitgebreide paragraaf dierenwelzijn met meer dan zeven kansen. Progressief Schiedam pleit onder meer voor: een nieuwe nota dierenwelzijn, een wethouder dierenwelzijn, behoud van ons dierenasiel en bescherming van in het wild levende dieren.

Ook komt dierenwelzijn uitgebreid terug in het programma van Groen Links. Het AOV, de SP en LOS besteden in hun programma aandacht aan dierenwelzijn, maar formuleren geen scherpe ambities. De overige partijen spreken slechts over hondenpoep, hondenbelasting of besteden er in het geheel geen aandacht aan.

Daarom adviseren wij van Progressief Schiedam: stem 21 maart Progressief Schiedam… Omdat het altijd beter kan!
Gerelateerd