Polat en Ergin kandidaat namens Denk voor Tweede Kamer

19-12-2020 Politiek Redactie

Polat met naast haar Ergin in het midden van de groep, met mede-raadsleden en rechts Azarkan, op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen; foto: facebook Denk Schiedam


SCHIEDAM - De Schiedamse raadsleden Gürcü Polat-Isiktas en Doğukan Ergin staan op de kandidatenlijst van hun partij Denk voor de komende Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

De kandidatenlijst werd door Denk bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering.

De plaatsen van de twee Schiedammers zijn vooralsnog geen verkiesbare plaatsen: Polat staat op plek tien, Ergin op twaalf. Denk heeft van oudshers sterke Schiedamse roots, met mede-oprichter Tunahan Kuzu die op het Schiedamse Stedelijk Gymnasium op school ging. De fractie won bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen vier zetels in de Schiedamse raad en is daarmee relatief de grootste fractie van Denk in Nederland.

De Schiedamse afdeling van Denk zegt blij en trots te zijn met de bekendmaking. De mede-raadsleden van Polat en Ergin, Cemil Kahramanoğlu en Seyda Dokgöz, spreken hun steun uit aan beide kandidaten.

Gürcü Polat-Işıktaş stelt naar aanleiding van haar kandidaatstelling zich vooral in te willen zetten voor een toegankelijke en betaalbare zorg. "Daarnaast wil ik ook vrouwen activeren om hun plek op te eisen in de politiek", aldus Polat

Doğukan Ergin, fractievoorziiter in Schiedam zegt bij zijn mogelijke inzet in Den Haag vooral terug te vallen op zijn ervaringen als raadslid. "Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat de overheid pal naast de burger staat. Steeds vaker betrappen wij overheden op ongekend onrecht in de richting van haar burgers, zo ook bij de Belastingdienst. Als Tweede Kamerlid ga ik mij richten op het controleren en terechtwijzen van overheden op gedrag dat tegen onze rechtstatelijke principes indruist."

Lijsttrekker Farid Azarkan.Gerelateerd