OuderenPartij vraagt college om gebruik van wielklemmen

19-07-2019 Politiek Redactie

Foto: door P.J.L. Laurens op nl.wikipedia, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4044359

SCHIEDAM - OuderenPartij Schiedam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Schiedam. De vragen komen erop neer dat de partij verzoekt om wielklemmen te gebruiken in de aanpak van fout parkeren. 

"De OuderenPartij Schiedam heeft al meermaals voor een wielklem gepleit, maar daar waren altijd argumenten tegen. Het ging hierbij vooral om kosten. Uit het memo aan de Vlaardingse gemeenteraad van wethouder Bikkers aan de Vlaardingse gemeenteraad, nummer 1724069, blijkt dat probleem in Vlaardingen niet te bestaan. Er staat letterlijk:
Hiermee is het systeem voor de gemeente kostenneutraal, aangezien de kosten zijn verrekend in het tarief van het toepassen van de wielklem.
En: Het college is van mening dat het toepassen van een wielklem zal bijdragen aan de gewenste verbetering van de betaling van naheffingsaanslagen parkeerbelasting.

Wij hebben daarom de volgende vragen:

Bent u bereid om in Vlaardingen te informeren hoe zij de door u geconstateerde problemen bij de invoering van wielklemmen hebben weten te ondervangen?
Bent u bereid, om gewapend met deze kennis, alsnog, al dan niet samen met Vlaardingen een regeling op te tuigen, die ook voorziet in het gebruik van wielklemmen?"

De gestelde vragen zijn ondertekend door Maarten Reuderink (fractievoorzitter) en Pascal van Kraaij van de OuderenPartij Schiedam.Gerelateerd