OPS wil weten wie projecten in stad kan ontwikkelen - maar dat kost moeite

27-02-2021 Politiek Redactie

Pascal van Kraaij en Maarten Reuderink


SCHIEDAM - De Ouderenpartij Schiedam (OPS) wil graag inzicht in de projectontwikkelaar die betrokken zijn bij verschillende projecten om complexen in de stad te herontwikkelen. En krijgt dat niet. Daarom grijpt de partij - opnieuw - naar het middel van de vragen aan het college om duidelijkheid te krijgen.

"Al enige weken probeert de Ouderenpartij Schiedam een lijstje te krijgen met daarop de projectontwikkelaars, die zijn aangezocht om een plan te maken voor de voormalige
Martinusschool in Tuindorp, de voormalige winkel van Coster op de Hoogstraat en het voormalige schoolgebouw in de Zalmstraat",aldus de OPS. "Tot nu toe is dat met en zonder hulp van de griffie niet gelukt."

Voor de fractie is dat verbazingwekkend. "Vooral omdat het wederom laat zien dat het door dit college voorgestane ‘bel even met een ambtenaar’ ook nu weer niet werkt."

OPS wil daarom van B&W graag het lijstje met namen van betrokken projectontwikkelaars, per pand. En wil ook graag weten waarom dat op deze wijze moet worden verkregen.Gerelateerd