Onno Spek is opnieuw lijsttrekker van de VVD

21-05-2021 Politiek Kor Kegel

Onno Spek zal opnieuw bovenaan de kandidatenlijst van de VVD in Schiedam staan


SCHIEDAM – De fractievoorzitter van de VVD in de Schiedamse gemeenteraad, Onno Spek, is opnieuw gekozen tot lijsttrekker van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022.  

“Een prettige, groene woonomgeving die veilig is, met voorzieningen in de buurt. Daar gaan we voor!” zegt Onno Spek in een persbericht dat de VVD vanavond de deur deed uitgaan. 

Bestuur en leden waren unaniem en fractievoorzitter Onno Spek neemt de rol enthousiast op zich. “Graag word ik weer lijstrekker voor de Schiedamse VVD. Ik heb het eerder gedaan en toen zijn we de grootste geworden. Ik heb de ambitie om dit samen met onze enthousiaste afdeling weer voor elkaar te krijgen”, zei Spek tijdens de algemene ledenvergadering vanavond. 

De VVD heeft de voorbije jaren willen bijdragen aan een gedegen en sterk bestuur van Schiedam. Leden en bestuur willen daar in de komende raadsperiode een vervolg aan geven door deelname aan de nieuwe coalitie en dus het college van burgemeester en wethouders. Onder aanvoering van Spek wil de VVD aankoersen op een klinkende verkiezingsuitslag. 

Spek: “Afgelopen vier jaar hebben we hard gewerkt om Schiedam nog beter te maken. De fractie, het bestuur, de wethouder en onze leden hebben hier keihard aan gewerkt. En we hebben veel bereikt. We hebben verstandige financiële keuzes gemaakt, waardoor de lokale lasten betaalbaar blijven. En als de gemeente dan geld overhoudt, dan komt dat terug bij de inwoners en ondernemers. Ook zijn we veel gaan bouwen in Schiedam. De woningnood is hoog, maar iedereen verdient het om in Schiedam te kunnen (blijven) wonen. Veel bouwprojecten waar mensen prettig kunnen leven worden nu zichtbaar. Dat moet ook veilig, we hebben ons afgelopen jaren continue hiervoor ingezet. En dat blijven we doen.” 

“Maar we zijn er nog lang niet”, zegt Spek. “We zijn op achterstand gezet door de Coronacrisis. Het is belangrijk dat we perspectief bieden in Schiedam voor jong en oud, voor inwoners en ondernemers. Door uit te gaan van een veerkrachtige samenleving en een wendbare gemeente die de problemen oplost, want wij willen een gemeente die voor de inwoners werkt. Een prettige, groene en veilige woonomgeving met voorzieningen in de buurt. Een gemeente die ervoor zorgt dat de straten schoon zijn, dat kinderen veilig naar school kunnen en waar zorg dichtbij is als je die nodig hebt. Dat blijven de uitgangspunten van de Schiedamse VVD, ook de komende raadsperiode.”Gerelateerd