Nexus kan rekenen op compensatie voor verloren accommodaties

11-12-2018 Politiek Redactie

Nexus verhuisde in april vorig jaar naar zijn huidige onderkomen op Thurlede - het voormalige clubgebouw van Asvion; foto: Gerard Bergwerf


SCHIEDAM - Wethouder Fahid Minhas gaat in gesprek met korfbalclub Nexus over een schadeloosstelling als gevolg van extra kosten als gevolg van de verhuizing van Harga naar Thurlede, vorig jaar.

Andreas Lepidis (CDA) vroeg de wethouder in het vragenrondje in de raadsvergadering vanavond uitsluitsel. De rechter heeft gevonnist in de zaak die Nexus in oktober vorig jaar aanhangig had gemaakt. Volgens Lepidis luidde het vonnis dat 'de vereniging in het gelijk is gesteld' en dat de gemeente 'een financiële vergoeding moet betalen voor de gebouwen van zowel ODI op Thurlede als aan de Hargalaan' waar Nexus plaats moeten maken voor de nieuwe vestiging van Van der Valk.

Minhas stelt 'dat het een beetje anders ligt', maar beaamt dat hij met de club in gesprek gaat 'om een bedrag vast te stellen'. 'Ik kom daar aan het eind van het eerste kwartaal op terug."

Volgens de wethouder toont de gang van zaken eens te meer dat 'er geen sportaccommodatiebeleid in Schiedam is'. Vandaar onduidelijkheid over eigendomsverhoudingen, zoals die der ook zijn met andere clubs op Thurlede, en 'exoten' als de watersport- en ruitersportvereniging. Voor de zomer van 2019 denkt Minhas een voorstel te hebben 'opgewerkt'.

Zie voor achtergronden ook dit  artikel.Gerelateerd