Motie: OZB en bezuiniging zorgkosten terugdraaien als het kan

10-11-2020 Politiek Redactie


SCHIEDAM - Een brede 'coalitie' in de Schiedamse raad wil dat de onroerende zaakbelasting weer wordt verlaagd als daartoe de financiële mogelijkheden zijn. Hetzelfde geldt voor de bezuiniging op de tegemoetkoming meerkosten voor mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen.

Dat blijkt tijdens de behandeling van de Schiedamse begroting in de gemeenteraad. Het gaat er in feite om dat lastenverzwaringen en lagere compensaties die nu genomen worden om de tekorten op de begroting terug te dringen, teruggedraaid worden op het moment dat er financieel weer wat mogelijk is.

SLV, Fractie van Dijk, AOV, D66, Groen Links, PS, CDA en VVD dienen een motie in om het college aan te zetten tot zo'n stap. Die noemen ze: 'Weer geld? Weer terug!' De partijen samen zijn goed voor een ruimte meerderheid in de raad. B&W zou de raad op dusdanig op de hoogte moeten houden van de financiële ontwikkelingen in Schiedam, dat de raad inzicht heeft en houdt op het moment dat de lastenverhoging en bezuiniging teruggedraaid kunnen worden.Gerelateerd