Leden Groen Links zetten Yorick Haan op één

21-12-2021 Politiek Redactie

Yorick heeft brede politieke ervaring; foto: Groen Links Schiedam


SCHIEDAM - Afgelopen weekeind mochten de leden van Groen Links Schiedam zich in een digitaal referendum uitspreken over de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze maakten politicus Yorick Haan lijsttrekker.

Haan: “Ik verheug me erop om samen met deze lijst vol top-kandidaten een enthousiaste campagne te voeren voor een groener en socialer Schiedam. We maken ons sterk voor een stad waar Schiedammers trots op kunnen zijn. Een stad waar oog is voor mensen die in de knel zitten, een stad waar geluisterd wordt naar Schiedammers en een stad die voorop loopt in de aanpak van klimaatproblemen.”

Haan heeft brede politieke ervaring: als fractiemedewerker, raadslid, wethouder en zelfs burgemeester. Door zijn werk bij de lokale omroep, als foto- en videograaf van de afdeling en als adviseur van de raadsfractie is hij steeds actief betrokken gebleven bij de lokale politiek.

Op nummer twee staat Krispijn Beek, senior beleidsmedewerker energietransitie bij de gemeente Woerden en Oudewater. Beek: “Op het gebied van milieu moet er ook voor de mensen zelf wat inzitten. Een lager energieverbruik en minder CO₂-uitstoot moet niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.” Raadslid Bart Voortman, in het dagelijks leven trambestuurder, staat op drie. Voortman: “In Schiedam leven twee keer zoveel kinderen in armoede als gemiddeld in de rest van Nederland, dat is verschrikkelijk!” 

Oud-wethouder Jeroen Ooijevaar en raadsleden René Karens, Sandra Mantingh en Sun van Dijk hebben aangegeven niet op een verkiesbare plaats te willen. Zij krijgen een plek op de lijst als lijstduwer.Gerelateerd