Kilickaya sluit zich aan bij SLV

14-01-2018 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Serkan Kilickaya sluit zich aan bij SLV Schiedam.

Het Schiedamse raadslid maakte de overstap vanmorgen bekend tijdens een gezamenlijk ontbijt in het Alevitisch Cultureel Schiedam. Kilickaya brak vorige maand met de PvdA, waarvoor hij in de raad werd verkozen. Sindsdien zet hij zijn werk als eenmansfractie voort.

Nu maakt sluit Kilickaya zich aan bij SLV Schiedam. Dat is de voortzetting van Frantie Janssen, het driemanschap Schiedamse volksvertegenwoordigers dat onder leiding van René Janssen doorging na een breuk van de partij AOV, waarvoor de drie in de raad waren gekomen. 

Janssen en anderen waren naar het ontbijt in Nieuwland gekomen om Kilickaya te steunen. Het raadslid trad vanmorgen ook toe tot het bestuur van de Alevitische Culturele Vereniging Rijnmond.

Het besluit om toe te treden tot SLV kwam tot stand na een gesprek tussen Janssen en Kilickaya. “Het is goed gebruik in de Schiedamse Raad om bruggen te bouwen naar mede-
raadsleden, dus ik, en naar ik meen ook raadsleden van andere partijen, hebben hem hulp aangeboden toen hij besloot als eenmansfractie verder te gaan”, aldus Janssen.

Kilickaya: “Ik las het verkiezingsprogramma van het SLV en het was alsof ik mezelf hoorde praten. Het versterken van de gemeenschap, nuchter verstand en ruimte voor de
Schiedammer. Toen besloot ik nogmaals met Janssen in gesprek te gaan. Ik heb hem verteld wat ik wilde en al snel was duidelijk dat wij op dezelfde lijn zaten.”

Het raadslid / nieuwe Alevitische bestuurder maakte ondertussen kennis met de andere SLV-kandidaten. "De open, warme sfeer bevalt me prima. Er is ruimte voor allerlei meningen, zolang ze maar eén doel hebben: Schiedam beter en leuker maken voor, door en met de Schiedammers."

Een belangrijk punt voor Kilickaya is dat het SLV 'als enige partij in Schiedam' in het verkiezingsprogramma heeft staan dat de terugtredende overheid aanleiding moet zijn voor de gemeente om in gesprek te gaan met het maatschappelijk middenveld en het verenigingsleven en ze als serieuze gesprekspartners te zien, legt Kilickaya uit. Hij wil zich 'inzetten voor een sociaal rechtvaardig Schiedam'. "Een gelijk speelveld, waarin ook de eigen gemeenschap een rol speelt, is waar ik naar streef.” Kilickaya ziet het als zijn taak om de verschillende gemeenschappen in de stad bij elkaar te brengen om ieders 'dromen te realiseren'.

De kandidatenlijst van het SLV wordt binnenkort bekendgemaakt

Gerelateerd