Categorieën

Service

Kiliçkaya stapt uit PvdA

Kiliçkaya stapt uit PvdA
Politiek

Kiliçkaya stapt uit PvdA

  • Redactie
  • 19-12-2017
  • Politiek
Kiliçkaya stapt uit PvdA
SCHIEDAM – Teleurgesteld omdat hij niet op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst kwam, is Serkan Kilickaya vandaag uit de PvdA-fractie gestapt. Hij gaat in de gemeenteraad als zelfstandige fractie verder.

De 37-jarige administratief medewerker schrijft aan de ‘beste Schiedammers’ dat hij de politiek in ging om Schiedam een betere stad te maken en om de stem te zijn van de inwoners.

“Als je merkt dat je niet gewenst bent binnen de partij, dan moet je je conclusies trekken. Daarom verlaat ik nu dus de fractie. Als eenmansfractie zal ik mij blijven inzetten voor Schiedam en haar inwoners.”

Vanwege eerdere afsplitsingen kent de Schiedamse raad het ongewone aantal van veertien fracties. De fractie-Kilickaya zal de vijftiende zijn. Dat duurt overigens nog maar een paar maanden, want op woensdag 21 maart zijn er raadsverkiezingen en kort daarna treedt een nieuwe gemeenteraad aan.

In 2014 stond Serkan Kilickaya aanvankelijk op een zestiende plaats, maar hij kwam met voorkeurstemmen de gemeenteraad in. “Er is een grote kans dat ik me aansluit bij een andere partij”, zegt Kilickaya in een toelichting op zijn persbericht. “Ik heb nog geen concrete plannen, maar ik wil uiteraard doorgaan.”

Kiliçkaya kan zich nog aanmelden om op eigen titel mee te doen aan de verkiezingen in maart. Hij heeft daartoe nog tot volgende week de tijd zich aan te melden.