Categorieën

Service

Interland tegen Turkije eerst in Schiedam

Interland tegen Turkije eerst in Schiedam
Sport

Interland tegen Turkije eerst in Schiedam

  • Redactie
  • 29-03-2017
  • Sport
Interland tegen Turkije eerst in Schiedam
SCHIEDAM - De dubbele tafeltennisinterland Nederland - Turkije begint met een wedstrijd in Schiedam; daarna volgt de uitwedstrijd in Turkije. Dat is een gevolg van het besluit de wedstrijd in Istanbul uit te stellen.

De Europese Tafeltennisbond heeft in overleg met de Nederlandse en de Turkse tafeltennisbond besloten de interlandwedstrijd van 11 april te verschuiven naar 25 april, zo maakt de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) vandaag bekend. "Aanleiding is de politieke onrust die op dit moment bestaat tussen beide landen en het Turkse referendum dat in dezelfde periode wordt gehouden als de interlands, op 16 april", aldus de bond.
 
Dat betekent dat het Nederlandse damesteam op 18 april eerst thuis in actie komt en een week later in Istanbul de plaatsing moet veiligstellen voor de Championships Division, waarin de beste zestien landen van Europa spelen. "Door verplaatsing van de eerste wedstrijd naar een moment na het referendum, is de hoop dat de politieke situatie inmiddels rustiger is en de spelers met een gerust gevoel naar Istanbul kunnen afreizen", aldus de NTTB.

De bond stelt de stemming in Turkije goed in de gaten te blijven houden. "Mocht de situatie dat vragen, dan zal hier door de betrokken partijen opnieuw actie op ondernomen worden."

Britt Eerland, de Schiedamse in het Nederlands team, reageert opgetogen. "Het is officieel. 18 April gaat door: Nederland - Turkije in Schiedam. Wees erbij!"