Hekman stapt uit de raad | Schiedam24

Hekman stapt uit de raad

05-07-2017 Politiek Redactie

Ad Hekmanzet zich in voor een weeshuis in Roemenië en zamelde daarvoor onlangs geld in door auto's te wassen

SCHIEDAM - Ad Hekman stapt uit de Schiedamse gemeenteraad.

De CDA-er neemt in september afscheid van de raad waarin hij ruim twaalf jaar zitting had. Hij is in Vlaardingen aangenomen in een nieuwe baan en vindt dat baan en raadslidmaatschap niet te combineren zijn.

Karel van Schie vervangt Hekman tot de verkiezingen in maart volgend jaar in de Aleidazaa. Nihat Ulusoy neemt zijn rol als fractievoorzitter over.

Hekman (46) is een van de bekendste gezichten uit de Schiedamse politiek. Sinds 2002 is hij raadslid, in 2010 was hij lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. In het college van burgemeester en wethouders dat na die verkiezingen tot stand kwam, werd hij wethouder met diverse verantwoordelijkheden als wonen, gemeentelijke dienstverlening, ICT, de openbare ruimte, haven en sociale werkvoorziening. Hij moest als wethouder het veld ruimen in de Verver-affaire.

In het dagelijks leven is de ingenieur (ing. en ir.) Civiele Techniek werkzaam bij de gemeente Waddinxveen, waar hij als directeur leiding geeft aan een breed scala aan 'strategische projecten'. Dat werk geeft hij op om in Vlaardingen aan de slag te gaan, ook in de gemeentelijke organisatie.

Gerelateerd
Reacties