Groen Links wil omstreden Eneco-rapporten op tafel

18-10-2017 Politiek Redactie

SCHIEDAM – Groen Links in Schiedam vraagt het college van B&W om alle relevante stukken die betrekking hebben op de mogelijke verkoop van aandelen Eneco, beschikbaar te stellen aan de raad. Dat is inclusief de rapporten die in de gemeenteraad van Rotterdam voor ophef zorgden.

Fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar van Groen Links is tevreden dat het al dan niet afstoten van het Schiedamse belang in het energiebedrijf binnenkort alsnog op de agenda van de raad staat. Dit gebeurde na een motie van Groen Links hiertoe.

Maar voor een goede besluitvorming moeten alle belangrijke stukken op tafel komen. In Rotterdam werd wethouder Adriaan Visser ervan beticht twee relevante rapporten over de staat en de toekomst van Eneco, achter te houden. Het gaat om onderzoeken en bevindingen van KPMG en Boston Consulting Groep. De rapporten waren door de D66-wethouder in voetnoten genoemd maar niet beschikbaar gesteld. KPMG zou in zijn rapport een stuk positiever zijn over de levensvatbaarheid van Eneco dan de wethouder, die voorstander is van verkoop van de aandelen Eneco.

In de Schiedamse commissievergadering gaf de ene helft van de raad aan voor verkoop te zijn en de andere helft tegen.Gerelateerd