Gemeente overweegt nog G1000-assistentie

10-03-2018 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Er is een kans dat de G1000 Schiedam dit jaar alsnog doorgaat.

Gisteren meldde de organisatie achter de G1000 geen kans te zien de burgertop dit jaar te realiseren, omdat de gemeente Schiedam geen sjoegen geeft op het verzoek van  G1000 Schiedam om te faciliteren in de totstandkoming van het evenement. Met name is de gemeentelijke bevolkingsadministratie onmisbaar om de loting te verrichten die de tienduizend Schiedammers moet opleveren die een uitnodiging voor de top krijgen. Om verplichtingen aan te kunnen gaan, had de organisatie 1 maart als deadline gesteld om uitsluitsel te hebben.

De gemeente Schiedam meldt nu nog doende te zijn met de afweging een hand toe te steken. "De aanvraag van de G1000 om adressen van Schiedammers te loten voor een uitnodiging, is nog in behandeling", aldus een mededeling van gemeentewege.

In die afweging kijkt het stadsbestuur of het verzoek van de organisatie 'het algemeen belang dient' en 'of het toegestaan is om privé-gegevens van burgers aan te wenden'.  Eerdere jaren bleek het voor de gemeente wel toegestaan en doenlijk om de loting te verrichten.

De G1000-organisatie mag rekenen op snelle actie. "Het besluit wordt in de komende week genomen", aldus de gemeente. De G1000 was gepland op 21 april. En: "De organisatie van de G1000 zal uiteraard als eerste worden geïnformeerd."

Gerelateerd
Reacties