Categorieën

Service

Gemeente betreurt kritiek van Nexus

Gemeente betreurt kritiek van Nexus
Sport

Gemeente betreurt kritiek van Nexus

  • Redactie
  • 04-02-2017
  • Sport
Gemeente betreurt kritiek van Nexus
SCHIEDAM - Het Schiedamse gemeentebestuur is teleurgesteld over de manier waarop Nexus gisteren de publiciteit zocht over de problemen bij de verhuizing van de korfbalcub naar Thurlede. De club betichtte de gemeente van 'onbehoorlijk' bestuur en kondigde juridische stappen aan als een 'redelijke' compensatieregeling uitblijft. De gemeente wil graag het pad van de onderhandeling blijven volgen.

"We betreuren het dat Nexus op deze manier en op deze toon communiceert", aldus een woordvoerder. "Als gemeente zijn we steeds bereid geweest en nog altijd bereid het gesprek met Nexus voort te zetten. De uitnodiging van de gemeente aan Nexus om de ontstane situatie te bespreken is deze week twee maal door de vereniging afgeslagen.
Het college heeft inmiddels een officiële reactie van Nexus ontvangen en zal die beantwoorden. Daar lopen we niet op vooruit."

Het college houdt vast aan het aanbod dat Nexus eerder is gedaan. "Daartoe behoort een substantiële uitgave van meer dan 200.000 euro om Nexus vanaf 1 maart op de locatie Thurlede van een goede accommodatie te voorzien. De gemeente stelt verder een bedrag ter beschikking om de verhuizing te faciliteren. Het college hoopt dat Nexus alsnog besluit deze weg te kiezen, boven die van een juridisch traject."