Ergernis over drukker Schiedams fotoboek

07-01-2018 Politiek Redactie

SCHIEDAM - Gisteren presenteerde burgemeester Cor Lamers nog trots het fotoboekje 'Door de ogen van de Schiedammer', het resultaat van de inzet van (Schiedamse) fotografen. Vandaag overheerst kritiek op de uitgave.

Vanochtend uitte Gerhard de Kok, bekend als schrijver van ingezonden brieven in onder meer het AD, zijn kritiek dat 'het mooi verzorgde boekje' niet gemaakt is door een Schiedamse drukker. Vanmiddag komt de Fractie Janssen uit de Schiedamse raad met gelijkluidend commentaar. "Schiedamse ondernemers worden gepasseerd en gedupeerd door de gemeente", zo luidt de conclusie van Fractie Janssen.

Het boekje is namelijk gedrukt door drukker Spauda, en die blijkt uit Litouwen te komen. "Daar is Fractie Janssen verre van gecharmeerd", aldus het commentaar bij raadsvragen die de fractie indient.

In die vragen wordt aangedrongen op duidelijkheid waarom Schiedam enerzijds een inkoopbeleid heeft vastgesteld waarin de voorkeur wordt gegeven aan lokale bedrijven - vastgelegd in de beleidsnota Inkoopbeleid - maar waarom anders wordt gehandeld. De fractie wil weten pf er een sanctie staat op het afwijken van beleid. En ook of die in dit geval wordt opgelegd. 

Fractie Janssen neemt het gebeurde hoog op. "Zeker gezien de hoge profilering door het college van dit evenement (het fotoboek werd gisteren uitgedeeld aan alle deelnemers aan de gemeentelijke nieuwjaarsbijeenkomst- red.), het aanprijzen van de publicatie en de foto's bij monde van de burgemeester ('de foto’s tonen misschien vooral dat wat wij allemaal wel weten: Schiedam is een stad om trots op te zijn'- red.), het uitdrukkelijk Schiedams karakter en het feit dat het college in het boek dit met naam en toenaam onderschrijft."

Op de site van de gemeente Schiedam is een digitale versie van het fotoboekje te vinden. De foto's die tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Theater aan de Schie te bewonderen waren, zijn later te zien in een reizende tentoonstelling die eerst het Wijkcentrum Dreesplein zal aandoen en daarna De Korenbeurs.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date