Denk Schiedam steunt aanblijven Azarkan

06-05-2020 Politiek Redactie

De Schiedamse fractie van Denk, met Ergin als derde van rechts, en helemaal rechts Farid Azarkan en helemaal links Selçuk Öztürk ; foto: Facebook Denk Schiedam


SCHIEDAM -  Denk Schiedam steunt het aanblijven van Farid Azarkan als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Het partijbestuur van Denk in Den Haag meldt dat het Azarkan met onmiddellijke ingang uit de partij zet.

Dit omdat hij de partij "bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt en handelt in strijd met het belang van Denk en met gemaakte afspraken en besluiten. Hij kan niet langer spreken en handelen namens Denk, noch de partij vertegenwoordigen."

Dat maakte partijvoorzitter en Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk vanmorgen bekend middels een persbericht. Daarin schrijft hij dat Azarkan de partij beschadigd zou hebben. Er zouden klachten van leden over zijn functioneren zijn binnengekomen; Azarkan zou zich intimiderend hebben opgesteld richting partijmedewerkers, bestuursleden enlokale fractievoorzitters en hij zou financiële verplichtingen niet zijn nagekomen.

Doĝukan Ergin, fractievoorzitter van Denk in de Schiedamse gemeenteraad noemt de brief van Öztürk een kamikaze-actie. "Denk Schiedam staat volledig achter Azarkan. Wij accepteren en erkennen het besluit van Ozturk niet!"

Ook Tunahan Kuzu, mede-oprichter van de partij, spreekt op Twitter van 'een krankzinnige actie'. "Rancuneus, ontoerekeningsvatbaar en incompetent. Ik sta 200 procent achter Azarkan."

Het geschorste partijlid in kwestie heeft nog niet gereageerd.

Het rommelt al maanden binnen Denk. De achtergrond lijkt een machtsstrijd tussen voorzitter Öztürk en Kuzu. Een relatie met een medewerkster werd aangegrepen om Kuzu uit de fractie te zetten. Azarkan vroeg het bestuur en partijvoorzitter Öztürk een maand geleden om terug te treden.Gerelateerd