Denk presenteert eerste vijf op lijst

14-01-2018 Politiek Redactie

Ortet (l) en Polat-Işıktaş, nummers twee en vier; beeld: Stadsomroep Schiedam


SCHIEDAM - "De eerste vijf kandidaten voor Denk Schiedam vormen samen een combinatie van politieke ervaring, ambitie en talent", zo stelt de partij zelf bij de presentatie van de eerste vijf kandidaten op de lijst.

“Reëel is vijf zetels, zes wordt ons doel”, zei lijsttrekker Mahmut Erdem eerder bij de aankondiging van de deelname van Denk aan de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Nu zegt de beginnende fractie er klaar voor te zijn 'bestuursverantwoordelijkheid te nemen in de komende bestuursperiode'.

Op 21 maart dingen behalve Erdem in ieder geval Jane Ortet, Dogükan Ergin, Gürcü Polat-Işıktaş en Sefa Ekinci naar de gunsten van de kiezer. "Deze enthousiaste en betrokken Schiedammers zullen zich in de campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen veelvuldig laten zien in Schiedam om het geluid van va op een positieve wijze te laten horen."

De eerste vijf op de lijst:

1. Mahmut Erdem (36) – lijsttrekker/partijleider

“Schiedam is een prachtstad die alleen maar nog mooier en beter kan worden", zegt Erdem. Hij is geboren en getogen in Schiedam en woonde in verschillende wijken. "De politiek ben ik ooit ingegaan met het motto 'met zorg voor iedereen, blijf niet aan de kant staan want iedereen telt mee'. Ik ben van mening dat wij elkaar meer moeten opzoeken en accepteren, want onbekend maakt onbemind." Erdem stapte in augustus uit de PvdA en zit sindsdien onder eigen naam in de raad. In november volgde de aankondiging dat hij zich aansloot bij Denk en sindsdien is Erdem bezeg een fractie en lijst op te bouwen. "We hebben een geweldig team en ik ben heel trots op de prestatie die wij gezamenlijk in een korte tijd hebben neergezet.”

2. Jane Ortet (25) – medewerker klantenservice

“Mijn passie is de politiek. Al jaren volg ik de ontwikkelingen op lokaal, nationaal en internationaal gebied. Ik woon al heel mijn leven lang in de Gorzen en het mooiste wat ik vind aan Schiedam is het gemeenschapsgevoel." Dat staat echter onder druk, zo signaleert Ortet. "De afgelopen jaren zie ik echter wel een verschuiving in de samenleving, ook in Schiedam. De jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd, de samenleving is in een korte tijd verhard." Ortet wil zich daarom inzetten voor de stad, door mensen te verbinden en hun vragen en verlangens goed in te brengen in de lokale volksvertegenwoordiging. "In de gemeenteraad van Schiedam zal ik een fris geluid laten horen en de stad weer laten bruisen.”

3. Doğukan Ergin (25) – medewerker van een maatschappelijke / welzijnsorganisatie

“De afgelopen jaren heb ik veel ervaring en dossierkennis opgebouwd over typische Schiedamse onderwerpen tijdens mijn werk als fractiemedewerker (fractie Malkoc -red.) in Schiedam." Dat leerde hem dat er veel beter kan en moet. "Onderwerpen als schooluitval, discriminatie, leegstand in de binnenstad, burgerparticipatie en veel meer."

4. Gürcü Polat-Işıktaş (39) – juridisch medewerker rijksoverheid

“Ik wil mijn bijdrage leveren aan de samenleving waar ik een onderdeel van ben."  Dat kan alleen door 'in samenspraak met de Schiedammers op te treden als volksvertegenwoordiger'. "Ik geloof dat dit een uitstekende manier is om mensen met elkaar te verbinden en echt iets voor ze te betekenen.”

5. Sefa Ekinci (26) – student Bestuurskunde

“Wat ik zo fascinerend vind aan Schiedam is haar historische binnenstad met grachten en haar molens, maar vooral haar inwoners; de Schiedammers zelf." Ekinci wil een brug vormen tussen Schiedammers en de politiek. Hij signaleert dat er er bijvoorbeeld over de Schiedamse jongeren wordt gesproken, maar niet met deze jongeren. "Er is een kloof tussen de politiek en de Schiedammer. Deze kloof wil ik verkleinen door de jongeren actiever te betrekken bij de politiek.”

De volledige kandidatenlijst van Denk Schiedam alsmede het verkiezingsprogramma worden in januari bekendgemaakt.

Zie ook dit artikel  over het opstappen van Mahmut Erdem bij de PvdA en dit artikel bij de aankondiging van de deelname van Denk aan de verkiezingen in Schiedam.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date