Denk lanceert steunpunt Coronaboetes

28-05-2020 Politiek Redactie

Lou en Taco haalden het landelijke nieuws met hun Coronaboete


SCHIEDAM - Denk richt een ‘Steunpunt Coronaboetes Schiedam’ in.

Daarmee wil Denk Schiedam mensen in de stad ondersteunen die vinden dat zij onterecht zijn beboet voor een overtreding van de Coronaregels. Vrijwilligers van Denk Schiedam staan volgens de partij klaar om bewoners bij te staan in het bezwaar proces.

"Afgelopen week bleek dat de Schiedamse boa's extreem veel Coronaboetes hebben uitgeschreven", aldus Denk. "Het aantal loopt op in de honderden (592) en daarmee
hebben de Schiedamse boa’s meer boetes uitgeschreven dan de omringende gemeenten, zoals Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis bij elkaar."

Fractievoorzitter Dogukan Ergin stelt: “Het ziet ernaar uit dat er ergens heel erg strak is gestuurd op het uitschrijven van boetes en niet op het waarschuwen en aanspreken van mensen. Er is gewoon geen andere verklaring voor de extreme hoeveelheid aan boetes. Schiedam is helaas kampioen in het uitschrijven van boetes en daar ben ik niet trots op.”

Volgens hem hebben de gemeenteraadsleden van Denk in de afgelopen tijd veel bezorgde signalen ontvangen. “Veel Schiedammers zijn diep geraakt door de boetegretigheid van de gemeente. In de afgelopen weken heb ik gesproken met jongeren die zorgen hebben over hun toekomst. Ook veel inwoners met een bestedingsruimte van maar vijftig euro per week kunnen niet zomaar honderden euro’s ophoesten. En dit terwijl deze mensen in de veronderstelling waren dat zij zich keurig aan de regels hielden."

Het advies aan Schiedammers van het steunpunt is gratis.Gerelateerd