Denk bezig aan opmars

21-03-2018 Politiek Redactie

SCHIEDAM – Met de uitslagen van twintig Schiedamse stembureaus geteld, in zo ongeveer alle delen van de stad, maakt Denk een opmars. De nieuwkomer staat nu op 11,7 procent van de stemmen, terwijl dat na tien bureaus 5,2 procent was. Denk zou in de nieuwe raad uitkomen op vier zetels.

De VVD is ook in deze telling de grootste partij in Schiedam. Zij komt uit op 15,4 procent van de stemmen, goed voor zes zetels in de raad. AOV is niet langer de tweede partij – die positie komt nu Denk toe. Het AOV zou ook uitkomen op vier zetels, met 11,3 procent van de stemmen.

Na deze drie volgt er een 'peloton' aan partijen die drie of twee zetels trekken: Groen Links (8,7 procent), CDA (7,4 procent) met drie zetels, en PvdA (7,1 procent), PS (6 procent), LOS (5,6 procent), Ouderenpartij (5,5 procent) en SP (4,9 procent) met twee.

SLV zou met 4,3 procent uitkomen op een zetel, de Christen Unie – SGP moet het vooralsnog zonder zetel doen, zo lijkt het, na telling van 23,5 procent van de stemmen.Gerelateerd