D66: beter plannen rond evenementen

15-09-2016 Politiek Redactie

De vergunningen voor de Schiedam-run en voor Modular kwamen pas heel laat rond

SCHIEDAM - D66 in de Schiedamse gemeenteraad wil dat B&W werk maakt van een betere planning rond de vergunningverlening bij evenementen.

Het is de fractie opgevallen dat de aankondiging van vergunningen voor grootschalige evenementen, vaak pas enkele dagen voor de aanvang van een evenement wordt gepubliceerd. Op die manier is het voor omwonenden vaak moeilijk, zo niet onmogelijk om tijdig bezwaar aan te tekenen als zij dat willen.

Raadslid Juliette Glavimans: “D66 juicht een klantvriendelijke houding bij aanvragen van evenementen van harte toe: evenementen dragen bij aan het plezierig wonen in Schiedam. Maar ze kosten wel voorbereidingstijd: er is dus al langer bekend dat ze gaan plaatsvinden. Dat geldt al helemaal voor terugkerende evenementen, zoals Winterland.” Volgens haar is er dus weinig reden om al te coulant om te gaan met vergunning die pas in een laat stadium worden aangevraagd. Zeker niet als daarmee andere belangen worden geschaad.

D66 wil nu door middel van schriftelijke vragen van het college horen hoe zij ervoor gaat zorgen dat omwonenden genoeg tijd hebben om bezwaar te kunnen maken.

Dinsdag maakte de gemeente bijvoorbeeld bekend de grote zaal 'Het Paleis' aan de De Brauwweg, op 2 oktober aan te wijzen als trouwlocatie-voor-één-dag. Dat biedt nog gelegenheid tot reactie van belanghebbenden. Eerder werd dat, bijvoorbeeld bij het Modular-festival op de Maasboulevard in juni en de Schiedam-run van de Rotterdam Running Crew in november, praktisch onmogelijk gemaakt vanwege het late tijdstip van afgeven van de vergunning.Gerelateerd