CDA: rol Schiedam bij subsidie-aanvragen sportclubs

30-08-2018 Politiek Redactie

Sportclubs hebben een maatschappelijke functie - zie de blijdschap bij de crickettitel van Excelsior'20 vorig jaar


SCHIEDAM - Het CDA Schiedam wil dat de gemeente sportclubs gaat ondersteunen bij de aanvraag van subsidies. "De inzet van veel vrijwilligers is belangrijk voor de sportclubs, maar vrijwilligers zijn al druk genoeg en hebben gemiddeld minder ervaring met subsidieaanvragen dan gemeenteambtenaren", aldus de fractie.

Daarom moeten ambtenaren de clubs gaan ondersteunen bij het aanvragen van gelden. Aanleiding voor dit voorstel is een nieuwe subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat stelt 87 miljoen beschikbaar voor amateursportbeoefening. Clubs kunnen subsidie krijgen voor het bouwen en onderhouden van gebouwen en velden, maar ook voor aanschaf van nieuwe sportmaterialen. "Voor de Haagse subsidiepot geldt: op=op, dus het CDA Schiedam maant het college om haast", aldus de CDA-raadsleden.

Zij roepen het college op om actief de subsidie onder de aandacht te brengen bij de sportclubs. "Met de subsidie kunnen sportclubs investeren in de toekomst van de vereniging." Belangrijk, zo stelt het CDA, vanwege de maatschappelijke functie die sportclubs hebben.

Gerelateerd