'De kiezer wordt overgeslagen', zegt Denk

04-04-2018 Politiek Kor Kegel

Mahmut Erdem vindt dat zijn kiezers aan de kant zijn geschoven

SCHIEDAM – “De kiezers hebben ons gemaakt tot de tweede grootste partij van Schiedam. We zijn de grootste winnaar van de raadsverkiezingen in Schiedam. Door ons niet te betrekken bij de coalitieonderhandelingen, wordt de kiezer overgeslagen.”  

Dat is het commentaar van Mahmut Erdem, lijsttrekker van Denk in Schiedam en thans fractievoorzitter van de partij die met vier zetels nieuw in de gemeenteraad kwam. 
,,Ik vind het sneu voor al die mensen die op ons gestemd hebben”, zegt Erdem. “Zelf had ik dit niet verwacht en het is een keiharde klap. De verkenner” (Hein van Asseldonk, KK) “heeft geadviseerd om ons bij de coalitievorming buiten beschouwing te laten. Kennelijk heeft hij ons niet goed begrepen. Wij hebben goede oplossingen aangedragen voor de problemen van Schiedam en de Schiedamse samenleving. Ik had verwacht dat Denk een eerlijke kans zou krijgen, maar helaas krijgen wij die eerlijke kans niet. Ik vind het hartstikke jammer dat de VVD het advies van de verkenner omarmd heeft.”  

Erdem vindt het onbegrijpelijk dat verkenner Van Asseldonk enerzijds zegt dat de nieuwe coalitie een breed draagvlak in de gemeenteraad moet hebben, maar dat hij anderzijds de tweede fractie in grootte buiten dat draagvlak houdt. “Zo creëer je niet dat grote draagvlak dat wenselijk wordt geacht”, zegt hij. “Juist nu hebben wij in Schiedam een wij-gevoel nodig. Schiedam scoort landelijk gezien slecht op het punt van sociale cohesie. Het is een gemiste kans om daar iets aan te doen. Onze kiezers worden aan de kant geschoven.”  

“Maar wij houden de deur open”, zegt Mahmut Erdem. “Theoretisch is er een kans dat de VVD, het AOV, D66, GroenLinks, Progressief Schiedam en het CDA er onderling niet uitkomen. Dan staan wij klaar om mee te doen en tezamen de problemen van deze stad op te lossen.”

Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date