Categorieën

Service

Yets wint vakprijs Aardig Onderweg

Yets wint vakprijs Aardig Onderweg
Sport

Yets wint vakprijs Aardig Onderweg

  • Redatie
  • 16-04-2017
  • Sport
Yets wint vakprijs Aardig Onderweg

Initiatiefnemer Peter Ottens van Yets krijgt de RET-bloemen

ROTTERDAM – De Yets Foundation heeft gisteren de vakjuryprijs van de RET Aardig Onderweg Award 2017 in de categorie Samenleving gewonnen.

De Aardig Onderweg Award is voor mensen die iets bijzonders doen, ontwikkelen of betekenen in de regio Rotterdam en hiermee al 'aardig onderweg' zijn maar nog wel een (extra) steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Aardig Onderweg Award bestaat uit een vakjuryprijs van € 12.500,- per categorie en één publieksprijs. De categorieën zijn: Ondernemen, Kunst, Cultuur & Sport en Samenleven.

De Yets Foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. Yets doet dit door sportteams op te richten op scholen in aandachtswijken. Die teams worden begeleid door een coach die fungeert als rolmodel. De deelnemende jongeren trainen op school (momenteel basketbal), eten samen en maken gezamenlijk huiswerk. Met het winnen van de Aardig Onderweg Award krijgt de organisatie de middelen om nieuwe coaches te werven, te trainen en op te leiden. Daardoor kunnen meer jongeren deelnemen met de mogelijkheid hun talenten verder te ontwikkelen. Onlangs speelden de jongeren die de Yets Foundation begeleidt, een wedstrijdje basketbal tegen Vlaardingse raadsleden.

De winnaars per categorie strijden tegen elkaar voor de publieksprijs. Ook dit jaar bestaat de publieksprijs niet uit een geldbedrag, maar uit een verrassing, 'een droom die uitkomt'. Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf 13 mei.