Techniekbedrijven in de regio gezocht voor Girls' Day

21-02-2023 Onderwijs Advertorial

Girls’ Day heeft het doel om meisjes te inspireren voor een baan in de techniek; foto: Lentiz


SCHIEDAM - Na een succesvolle Girls' Day vorig jaar, vraagt Vmbo Life College voor het evenement van 30 maart medewerking aan de techniekbedrijven in de regio. Met het openen van hun deuren maken de bedrijven het mogelijk om meisjes te enthousiasmeren voor een beroep in de techniek of technologie.

Afgelopen jaar is er voor het eerst, samen met de gemeente Schiedam, een techniekprogramma opgezet voor Girlsday met bedrijven uit de SchieDistrict, zoals Boers & Co Precision Solutions en VFA Solutions B.V. In de Technoplaza van Vmbo Life College bouwden de leerlingen eerst een voertuig dat werd aangedreven door elektriciteit waarna de ‘girls’ bij bedrijven een rondleiding kregen.

Girls’ Day op 30 maart gaat van start bij het Techno Plaza waarna de bedrijfsbezoeken met kleine groepjes leerlingen plaatsvinden.

Het Techno Plaza van Vmbo Life College is een dynamische plek waar de actuele wereld van techniek en technologie in wisselende, door het bedrijfsleven gefaciliteerde simulaties, beleefd kan worden. Een plek waar de leerlingen de mogelijkheid hebben zich te oriënteren in de breedte van techniek, de uitdaging van technologie en het succes van hun toekomst in die wereld.

Met de landelijke dag Girls’ Day laten de gemotiveerde meisjes in kleine groepjes zich graag informeren over beroepen in de technieksector en krijgen ze hier graag meer beeld en gevoel bij.

Girls’ Day heeft het doel om meisjes te inspireren voor een baan in de techniek. Het gaat hier vooral om het creëren van juiste beeldvorming en de duizend-en-één mogelijkheden die er zijn als het gaat om een baan binnen de technieksector.