Spieringshoekleerlingen in actie voor Ambulancewens

14-03-2018 Onderwijs Redactie

Foto: Spieringshoek

SCHIEDAM - De leerlingen van Spieringshoek hebben voor de Vastenactie geld ingezameld voor de stichting Ambulancewens.

De scholengemeenschap zet zich ieder jaar in de vastentijd voor Pasen in voor mensen die minder kunnen of minder mogelijkheden in het leven hebben als bijvoorbeeld de leerlingen zelf. De keus voor Ambulancewens werd gemaakt op voorspraak van een leerling. "Nienke Delfos uit de vierde klas heeft zich er hard voor gemaakt dat de school dit doel zou kiezen. Veel leerlingen en collega’s hebben in hun familie al te maken gehad met deze stichting, die wensen vervult voor mensen die heel ernstig ziek zijn."

Gisteren was er op Spieringshoek de Vastenactiedag. Leerlingen kregen workshops aangeboden, met een keus uit 36 verschillende activiteiten. Het ging om creatieve, sportieve en studie-gerelateerde workshops, die werden verzorgd door docenten, leerlingen, ouders en organisaties van buitenaf. "Zonder hun inzet was de actie geen succes geworden", aldus de school.

Om negen uur stipt begonnen de workshops. "Vol enthousiasme en met een gezonde dosis spanning begonnen de leerlingen aan deze dag, die heel anders was dan een gewone lesdag. Gedurende de dag hebben we onze leerlingen héél actief gezien bij de verschillende activiteiten", zo meldt docent Ron Kemper. De sponsorloop kon doorgaan - want de regen kwam niet met bakken uit de hemel - en ook korfballen buiten bleek goed te doen. "Er heerste serene rust bij yoga, er werd flink geknokt bij boksen, mooie bloemstukken gemaakt, er werd gerend, diep nagedacht over het profielwerkstuk en gefietst voor een lekkere smoothie."

Twee vrijwilligers van Ambulancewens waren met een echte ambulance en een informatiestand aanwezig om over hun werk te vertellen. "De dag verliep heel plezierig", aldus Kemper. "Ik hoorde veel opmerkingen in de wandelgangen: 'Leuk, hè?', 'Ik heb er best veel van geleerd', 'Zullen we samen gaan fietsen voor een smoothie?', 'Je wordt er wel moe van hè, van dat X-Core!'

Hoeveel de Vastenactiedag heeft opgeleverd is nog niet bekend. De komende weken wordt het toegezegde en verzamelde geld bij elkaar gebracht en overhandigd aan stichting  Ambulancewens.Gerelateerd