Spacebuzz lanceert vijfhonderd kinderen de ruimte in

02-03-2020 Onderwijs Advertentie


VLAARDINGEN - Vijfhonderd kinderen uit de regio gaan de ruimte in. Dat gebeurt vanaf 9 maart, met als eerste de kinderen van IKC Het Balkon uit Maassluis. Daar staat dan de Space Buzz, die de leerlingen van groep 7 gaan bezoeken.

Space Buzz is een educatieprogramma, opgebouwd als de carrière van een astronaut. Het is ontwikkeld in samenwerking met astronaut André Kuipers. Leerlingen krijgen, net als astronauten, training en doen op een inspirerende manier kennis op over de ruimte, de aarde, natuur en techniek. Een bezoek aan de echte raket maakt onderdeel uit van het lesprogramma. De raket staat buiten opgesteld en zal op donderdag 12 maart ook in Schiedam staan. Dan komen de kinderen van de scholen Ababil, Sint Bernardus, Sint Jozel en de Peperklip op bezoek. De raket doet ook Vlaardingen aan, en als het goed is hebben dan volgende week vrijdag vijfhonderd kinderen hun ruimtevaart gemaakt.

In deze unieke 4D-ervaring met virtual reality ervaren de leerlingen zelf vanuit de ruimte hoe ongelofelijk mooi, maar ook kwetsbaar, onze aarde is. De Space Buzz missie is om de kinderen wereldwijd de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden. Dankzij een donatie van het fonds is het programma gratis voor scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

PS. Dit artikel is na eerste publicatie gewijzigd. In eerste instantie stond foutief vermeld dat er 500 leerlingen van IKC Het Balkon de ruimte in gingen.
Op een later moment zijn de namen van de deelnemende Schiedamse scholen toegevoegd.