Slagingspercentages Schiedamse scholen conform landelijk beeld

09-01-2017 Onderwijs Redactie

SCHIEDAM - De Schiedamse middelbare scholen scoren gemiddeld in de vergelijking die het AD vandaag maakt in een speciale bijlage: School.

Lentiz Life College zorgt voor het hoogste percentage geslaagde leerlingen: 98,2 - met 6,6 als gemiddeld cijfer. Dat strookt met het landelijke beeld dat vmbo-scholen het hoogste percentage geslaagden afleveren.

Dat het 'Stedelijk' met zijn slagingspercentage en eindcijfer hoog scoort is ook niet zo verwonderlijk: Gymnasiumleerlingen staan algemeen te boek als leergierig. De school komt uit op 94,4 procent leerlingen die met een diploma op zak de deur uit stappen, met een zeven als gemiddelde cijfer.

Andere scholen volgen. Opvallend is dat Lyceum Schravenlant flink hoger scoort dan Spieringshoek, dat dezelfde opleidingen verzorgt: voor de havo 91,3 om 76,7 en voor het vwo 90,9 om 80,5. Waar het verschil uit verklaard kan worden, komt in de vergelijking niet naar voren. In de eindcijfers doet Spieringshoek het iets beter: 6,5 om 6,4 bij de havoleerlingen en 6,7 tegen 6,6 op het vwo.

Mavo Schravenlant komt tot een percentage van 87,8 geslaagde leerlingen, met gemiddeld een 6,4 op de cijferlijst.Gerelateerd