SIC wil ook in Vlaardingen islamitische basisschool

13-02-2019 Onderwijs Redactie/Vlaardingen24

Ababil is een van de scholen van SIC

VLAARDINGEN - De stichting Islamitisch College (SIC) heeft een aanvraag ingediend voor de vestiging van een islamitische basisschool in Vlaardingen. Opnieuw, na vijf voorgaande pogingen een basisschool op islamitische grondslag in de stad op te richten.

De Schiedamse stichting heeft in Schiedam twee islamitische basisscholen: El Furkan en Ababil. Vorige week werd bekend dat SIC ook in Maassluis een school wil oprichten.

Eerdere pogingen vanaf 2003 om tot een vergelijkbare school in Vlaardingen te komen mislukten. De eerste aanvraag werd afgewezen omdat de stichting niet aannemelijk kon maken dat de school voldoende leerlingen zou trekken. Er wordt een minimum van driehonderd aangehouden, binnen vijf jaar te realiseren.

Een tweede poging in 2011 strandde op het ontbreken van de benodigde gegevens. De derde poging in 2012 strandde opnieuw op het criterium van het aantal te verwachten leerlingen en ook poging vier in 2017 sneuvelde om die reden. De vijfde poging in 2018 werd afgewezen omdat de SIC niet aannemelijk kon maken dat er ten opzichte van het jaar ervoor iets was veranderd.

Nu dus poging zes. Ook bij het huidige verzoek ontbreekt een prognose van het aantal leerlingen. De SIC heeft echter tot 1 april om een dergelijke prognose alsnog naar de gemeente te sturen. Gebeurt dat niet, dan wordt de aanvraag niet verder in behandeling genomen. Komt de stichting wel met de benodigde gegevens, dan moet de gemeenteraad voor 1 augustus een besluit nemen.Gerelateerd