Schiedamse jongeren: meer info nodig - en meer actie

28-11-2018 Onderwijs Redactie

Impressie van I've Got the Power


SCHIEDAM - Jongeren in Schiedam willen graag beter geïnformeerd worden over studie en beroepskeuze, over geld en inkomen, maar ook over gezondheid en huisvesting. Dat kwam gisteravond naar voren bij de presentatie van de resultaten van de Jongerenmonitor.

De veertienhonderd jonge mensen uit Schiedam die een vragenlijst invulden stelden ook dat er 'best wel wat meer te doen mag zijn in Schiedam'. De resultaten van de rondvraag die om de twee jaar wordt georganiseerd door De Kleine Ambassade in opdracht van de gemeente, werden gisteren in het Wennekerpand gepresenteerd tijdens de  'I’ve Got the Power Start-up',

Zo'n hnderdveertig deelnemer trok dat evenement gisteravond. Behalve de opbrengst van de monitor waren daar door de deelnemers - behalve jongeren ook bestuurders, professionals en vertegenwoordigers van organisaties uit de stad - ook workshops te volgen over verschillende maatschappelijke thema’s die jongeren belangrijk vinden. Er werd gedebatteerd met jonge raadsleden over vraagstukken uit de gemeentepolitiek; onder begeleiding van Yets Foundation werd op een speelse en soms confronterende manier het onderwerp diversiteit behandeld; platform Zooff gaf jongeren een kijkje in de wereld van werk; en bij de workshop ‘word adviseur’ leerden jongeren hoe ze een goed advies kunnen formuleren naar organisaties toe. Verder werden er in het Grand Café speeddates gehouden voor jongeren en professionals om te ontdekken wat zij voor elkaar kunnen betekenen. En het belangrijkste misschien nog wel van de avond: er was ruimte voor ontmoeting, waar gretig gebruik van werd gemaakt, zeker tijdens het gezamenlijke diner in het Grand Café. 

Het thema cultuur wordt op 4 december verder uitgewerkt, als De Kleine Ambassade in samenwerking met verschillende culturele instellingen begint met een 'I’ve Got the Powertraject' rond jongeren en cultuur. Jongeren leren in vier bijeenkomsten hoe zij samen met culturele instellingen en De Kleine Ambassade een multidisciplinair festival kunnen organiseren in het centrum van Schiedam. Die avond - voor en door jongeren - zal in april plaatsvinden. Geïnteresseerden in deelname kunnen zich aanmelden.


 Gerelateerd