Schiedammers winnen op wetenschapscongres

21-06-2019 Onderwijs Redactie

Hanna de Koning en Timo Hoogstrate met hun wisselbeker; foto: Universiteit Leiden


SCHIEDAM - Hanna de Koning en Timo Hoogstrate hebben de eerste prijs op het dertiende 'Wetenschapscongres voor vwo' behaald.

Dat deden de twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in de categorie Maatschappijprofielen. Zij schreven het profielwerkstuk 'Carmen, een zoektocht naar de optimale lesmethode Latijn voor de eerste klas'.

Rahman Fakhry van het Alfrink College in Zoetermeer won de eerste prijs bij de Natuurprofielen, met de presentatie van zijn profielwerkstuk 'Intracranial Atherosclerosis and Brain Atrophy'. Dit profielwerkstuk schreef hij als onderdeel van de Junior Medschool van het Erasmus MC.

De prijsuitreiking was afgelopen dinsdag in Leiden, onder een gehoor van 4 en 5 vwo’ers die hun profielwerkstuk nog gaan schrijven. Het Wetenschapscongres en de prijzen worden georganiseerd door de Universiteit Leiden.

Voorafgaand aan de onderzoekspresentaties van de winnaars en enkele anderen, verzorgde Maarten Lamers van het Leiden Institute of Advanced Computer Science een inleiding, waarin hij de scholieren op het hart drukte een onderwerp voor hun profielwerkstuk te kiezen waar zij oprecht interesse in hebben en nieuwsgierig naar zijn.

Aansluitend op deze plenaire lezing volgden de deelnemers twee verschillende workshops. Zij maakten zelf een keuze uit het workshopaanbod waar onderwerpen als een goede onderzoeksvraag, onderzoeksmethoden, de onderzoekscyclus en Bronnenwijzer aan bod kwamen. Nieuw dit jaar was de workshop over Citizen Science: Evoscope: Evolutieonderzoek in de stad van Niels Kerstes van Naturalis.Gerelateerd