Máxima op Thomas More-pabo

07-12-2016 Onderwijs Redactie

Foto's: Thomas More

ROTTERDAM - Koningin Máximar bracht vanmorgen een werkbezoek aan de pedagogische academie Thomas More in Rotterdam.

Daar vond een conferentie plaats over het belang van het muziekonderwijs op de basisschool – en dus ook op de lerarenopleiding. Het draaide onder andere om de vraag hoe de pabo’s er de komende jaren voor kunnen zorgen dat meer leerkrachten muziekonderwijs gaan geven op de basisschool. Ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker was aanwezig.

De Thomas More Hogeschool, met ook de nodige Schiedamse leerlingen, liet zien hoe zij zich, door intensieve samenwerking met het Rotterdamse conservatorium Codarts, richt op specifieke verschillen tussen studenten. Dit komt tot uiting in een unieke driejarige opleiding, waarin muzikale talenten zich – binnen hun reguliere opleiding tot leerkracht basisonderwijs – ook ontwikkelen tot vakspecialist muziek.

Anderhalf jaar geleden sprak Koningin Máxima, die erevoorzitter is van het platform ‘Méér Muziek in de Klas’, de wens uit om op elke pabo met een koor te starten. Diverse pabo’s hebben die uitdaging aangenomen; zo ook de Thomas More Hogeschool, samen met Codarts. Tijdens haar werkbezoek vandaag heeft een gemengd koor van pabo- en conservatoriumstudenten voor Koningin Máxima het lied ‘The window of hope’ gezongen.

Muziekdocenten Roeland Vrolijk en Leo Aussems hebben de wens van de koningin vormgegeven in hun boek ‘Tijd voor muziek’, om studenten te helpen leren zingen en zich muzikaal te vormen. Máxima heeft vandaag het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst genomen.

 Gerelateerd