Life College wint wedstrijd om gezonde schoolmaaltijd

13-12-2018 Onderwijs Redactie

Leerlingen en studenten van Life College met de jury; foto: Lentiz

SCHIEDAM - De koppeling van vmbo en mbo betaalde zich gisteren uit: de Schiedamse onderwijsinstelling Lentiz Life College won in een wedstrijd van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de prijs voor beste uitwerking.

De wedstrijd, geïnitieerd door minister Carola Schouten, is in het leven geroepen om een antwoord te vinden op de vraag hoe meer jongeren aan een gezondere en duurzamere schoolmaaltijd te krijgen. Lentiz gooide zijn ontbijttraditie in de strijd.

Op het Life College ontbijten er iedere donderdag meer dan driehonderd leerlingen samen met hun mentor. Deze formule werd voor de wedstrijd uitgewerkt en verbeterd. Onder begeleiding van mbo-studenten van de opleiding Food & Lifestyle, bedachten tien leerlingen van het vmbo een nieuw, gevarieerder en gezond ontbijt.

Dat werd verwerkt tot een advies aan de minister. Het roept haar op om het mogelijk te maken om op alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland een wekelijks duurzaam en gezond ontbijt te realiseren. Op een bijeenkomst bij gelegenheid van de wedstrijd, gisteravond in de Fruitvis bij de Merwehaven, werd dit advies door de aanwezigen geroemd om zijn uitvoerbaarheid. Een kleine stap met grote duurzame gevolgen.

Rianne de Graaf, directeur van Lentiz Life College is bijzonder trots op haar leerlingen en mbo-studenten: “De verbinding tussen de twee onderwijsvormen laat terecht zien waarom wij zo’n bijzondere school zijn. Het advies dat onze leerlingen en studenten aan de minister hebben gegeven gaan we zéker oppakken en doorontwikkelen. Zij is van harte welkom om hier op school te komen kijken hoe wij hierin het verschil weten te maken en wat de kracht is van ons onderwijsconcept”, aldus De Graaf.Gerelateerd