Leerlingen van Startblok en Pro Nova College gaan voor zwemdiploma

28-11-2019 Onderwijs Advertentie


SCHIEDAM - Na de herfstvakantie zijn 35 leerlingen van OBS Het Startblok en het Pro Nova College gestart met schoolzwemmen bij Zwembad Groenoord. Zij gaan dit schooljaar proberen hun zwemdiploma te behalen. De zwemlessen vinden plaats aansluitend aan schooltijd in aparte groepen. Met de Taaltuin en de Peperklip die al langer met leerlingen het zwemwater in duiken, zijn er nu dus weer vier scholen in Schiedam die schoolzwemmen.

Bij Het Startblok zijn het negen leerlingen uit de groepen 7 en 8 die via een aparte zwemles in de 'turbogroep' hun diploma willen halen. Doel is om dit in februari al af te ronden, zodat de kinderen een maand later mee kunnen met de werkweek in Oosterhout, waar ook gezwommen moet worden. De kinderen lessen daarom twee keer per week anderhalf uur lang. Zij doen dit na schooltijd op de maandag en donderdag.

Nadat er al eerder in 2019 zestien leerlingen van het Pro Nova College zwemles volgden, is dit schooljaar een nieuwe groep leerlingen aangesloten. In totaal proberen nu 26 scholieren variërend tussen de twaalf en achttien jaar hun zwemdiploma te behalen. De leerlingen lessen op de donderdagen vanaf twee uur in drie verschillende groepen. Voor veel leerlingen is dit een ideale mogelijkheid om alsnog hun zwemdiploma te behalen, aangezien ze vanwege uiteenlopende redenen dit niet eerder al hebben gedaan. Dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur die een groot deel vergoed, kunnen ze toch nog zwemveilig worden.

Zwembad Groenoord

Zwembad Groenoord is onderdeel van Optisport Schiedam, dat naast Zwembad Groenoord en Zwembad Zuid ook de sporthallen in Schiedam exploiteert. De zwembaden Groenoord en Zuid zijn de beste plekken om te leren zwemmen. Samen met Zed de haai en Sop de zeester beleven kinderen de spannendste avonturen tijdens de zwemlessen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat kinderen samen met een prachtige schatkist krijgen bij aanvang van de zwemles. Gaandeweg worden er edelstenen en zegels verdiend, kinderen worden beloond zodra ze weer een belangrijke stap hebben gemaakt. Bij Zwembad Groenoord zijn er op de dinsdag en vrijdag ook zwemlesgroepen voor kinderen van acht jaar en ouder. Op de maandagavond is er zwemles voor volwassenen.Gerelateerd