Leerlingen Stedelijk Gymnasium bouwen zelf auto

23-05-2019 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Een groep leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Schiedam is afgelopen woensdag vertrokken naar het circuit in het Brabantse Berghem. Zij namen mee... een auto.

De groep heeft zich getooid met de naam Aureus Bèta en bestaat uit leerlingen van veertien tot negentien jaar. Zij bouwden met elkaar een auto. Die wordt in Berghem gepresenteerd tijdens het 'Challenger Event' van de Shell Eco-Marathon. Dat is een wedstrijd, door Shell georganiseerd, voor auto's die duurzaam zijn, in uitvoering en bouw.

De Schiedamse leerlingen willen op de Eco-Marathon de technische inspectie doorkomen en daarna een geldige tijd neerzetten op het circuit. Dat is weer de basis om volgend jaar naar de Shell Eco-Marathon zelf in Londen te kunnen gaan.

De meeste leerlingen van Aureus Bèta willen later graag een technische studie gaan volgen, anderen zijn nog niet zo ver met de ontwikkeling van hun beroepskeuze. De groep regelde zelf hun sponsors en bouwde dus de auto zelf. Op naar Londen - maar eerst naar Berghem.Gerelateerd