Historische avond Lyceum Schravenlant

03-10-2019 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - De geschiedenis van de HBS, de MMS en de huidige scholengemeenschap Schravenlant staan centraal op een historische avond.

Vanaf de eerste voorloper van de huidige school, de Hoogere Burgerschool die op 3 mei 18969 zijn deuren opende op de plaats van het huidige Stadserf, tot aan de 'nieuwe' school die in 2013 zijn deuren opende in Nieuwland. Alles komt langs op de avond die wordt georganiseerd bij gelegenheid van het jubileum van de Schiedamse mavo en het lyceum; Schravenlant bestaat - de snelle rekenaar zag dit al - dit jaar honderdvijftig jaar. 

Ieder die geïnteresseerd is in het verleden van de school is welkom, zo luidt te uitnodiging. Schiedammers, oud-leerlingen die willen terugkijken op hun eigen schooltijd en anderen betrokken bij het onderwijs op het lokale 'instituut'. Komende donderdag, 10 oktober, vanaf half acht in het Lyceum Schravenlant.

Ook bijzondere archiefvondsten zullen te zien zijn, net als een historische tentoonstelling, samengesteld met de hulp van het gemeentearchief. Ook zijn er rondleidingen door het moderne, duurzame gebouw.


 Gerelateerd